banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg
  __ Vrtić kod kuće 

 Upute roditeljima

vezane za Covid 19

   

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

     

 

 

 

Naputci u interesu zaštite zdravlja djece

 

POŠTOVANI RODITELJI

          

Briga o zdravlju djece – naša je zajednička briga!

Molimo Vas da poštujete sljedeće naputke koji su u interesu zaštite zdravlja Vašeg djeteta, ali i ostale djece:

 

* BOLESNO DIJETE NE DOVODITI U VRTIĆU!

 Dijete sa simptomima oboljenja:

  • POVIŠENA TJ. TEMPERATURA,
  • POVRAĆANJE,
  • TEŠKO DISANJE,
  • ZELENKASTO-ŽUĆKAST SEKRET IZ NOSA
  • PROLJEV,
  • OSIP PO TIJELU,
  • UPALA OČIJU,

odvesti liječniku i svako bolesno stanje djeteta, s naglaskom na zarazne bolesti (gripa, vodene kozice, šarlah) i infektivne proljeve (salmonela, shigela, rota-virus, itd.) molim što hitnije obavijestiti zdravstvenu voditeljicu na telefon: 01/ 2756-128 ili 099/ 7360-481 ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

* Ukoliko se pojave simptomi bolesti za vrijeme boravka djeteta u vrtiću, roditelji će biti obaviješteni telefonskim putem i zamoljeni da što žurnije dođu po dijete. Ukoliko niste u mogućnosti osobno doći, molimo Vas da osigurate  osobu koja će to učiniti umjesto Vas.

Po završetku liječenja OBAVEZNO odgojitelju dostavite potvrdu – ISPRIČNICU pedijatra kojom se dozvoljava ponovni boravak djeteta u jaslicama/vrtiću.

* BEZ LIJEČNIČKE POTVRDE DIJETE NE MOŽE U SKUPINU!

 

* Obavijestite svoje  odgojitelje o svakoj promijeni kod djeteta koja se dogodila prethodnog dana kod kuće,tijekom noći ili vikenda.

* Svaku promjenu djetetova zdravstvena stanja (alergija, bolesti vitalnih organa…)  molimo javiti  i zdravstvenoj voditeljici, a po povratku s bolovanja dostaviti kopiju zdravstvene dokumentacije radi kompletnog praćenja zdravstvenog statusa vašeg djeteta.

* Kod pojave ušljivosti obavijestite odgojitelja djeteta ili zdravstvenu voditeljicu na telefon: 01/ 2756-128 ili 099/7360 - 481. Operite kosu specijalnim šamponom prema uputama. Očistite kosu od gnjida i tek nakon takvog postupka dijete može u skupinu.

* U slučaju povreda (ozljeda), naglog pobolijevanja i sl. u Vrtiću se djetetu pruža prva pomoć, odmah obavještava roditelje i ako postoji indikacija za dodatnu stručnu medicinsku pomoć, dijete se upućuje liječniku. Liječniku dijete odvodi isključivo roditelj ili odgojitelj u pratnji hitnom pomoći.

              * Boravak na zraku je, zbog očuvanja zdravlja djece obavezan i svakodnevan

             (osim u ekstremnim vremenskim uvjetima ). Prostorije u kojima se provode odgojno obrazovni programi se svakodnevno provjetravaju nekoliko puta dnevno.

             Iz higijenskih razloga i temeljem propisa sanitarne inspekcije, zabranjeno je     ulaziti u kuhinju, kupaone, WC – e i drugo.

* Odgojno postupanje u skupini i obitelji izuzetno je važno i ima cilj osim prevencije zdravlja i usvajanja kulturno-higijenskih navika kao što su pranje ruku, upotreba maramica i salveta, pravilno postupanje prilikom kašljanja i kihanja.

* Potrebno je redovito odnošenje pribora za održavanje oralne higijene radi temeljitog mehaničkog čišćenja, kao i odnošenje pidžama na pranje u skladu sa zamjenom posteljina na krevetićima prema rasporedu skupine.

U Dječjem vrtiću Dugo Selo ciljevi i zadaće usmjereni su na cjeloviti rast i razvoj, skrb za zdravlje, obogaćivanje kvalitete svakodnevnog življenja djece, svih djetetovih potencijala, sposobnosti i vještina,  komunikacijske i interakcijske komponente.

Zajedničkim savjesnim radom svih sudionika za ostvarenje tog cilja i suradnjom sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Domom zdravlja Dugo Selo, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo nastojimo održavati potrebnu kvalitetu higijensko-sanitarnih mjera u vrtiću.

 

HZJZ: Preporuka postupanja u odgojno‐obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i đačkim domovima)

 

 

Dječji vrtić Dugo Selo

 

 

 

1) https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

2) https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/epidemija-pneumonije-povezana-s-novim-koronavirusom-kina/

3) https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases

 

K U T A K    Z A   S M I J E H


 

ZAŠTO IMAMO PREZIME?

Da znaš tko si, jer neki imaju isto ime. (A.M. 6 g.)

Kad ides preko granice da mama može reći prezime preko kartice. (E.M.6 g.)

Kalendar događanja

Srpanj 2020
9
Četvrtak
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

1
Online

09 Srpanj 2020
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com