banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

Zapečeno tijesto sa sirom

( količina za 1 dijete )

 

50 g širokih rezanaca
25 g svježeg sira
20 g vrhnja
2 g mlijeka ( 2.8 % m.m. )
1 / 10 jaja
Sol

 

Skuhati tijesto u slanoj vodi, pa ocijediti. Pomiješati sa sirom i staviti u lim za pečenje. Izmiješati vrhnje, mlijeko i jaja, te preliti tijesto i zapeći ga u pećnici.

Voćni kolač s višnjama

( količina za 1 dijete )

 
 
10 g mlijeka ( 2.8 % m.m. )
17 g pšeničnog brašna
1 / 10 jajeta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
15 g šećera
25 g višanja bez koštica

 

Pjenasto izmiješati šećer, vanilin šećer i jaja. Dodati mlijeko i brašno u koje smo umiješali prašak za pecivo. Višnje lagano umiješati u tijesto. Peći u pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta. Prema želji posuti šećerom u prahu.

Varivo prisiljeno zelje

( količina za 1 dijete )

 
200 g svježeg zelja
100 g pirea od rajčice
22 g luka
5 g brašna tip 850
3 g ulja
1 g peršinovog lista
 

Očistiti i narezati zelje, te pirjati na luku. Dodati brašno i pire od rajčice. Zaliti vodom. Začiniti i ukrasiti peršinovim listom.

Varivo od poriluka s ječmenom kašom i sušenom puretinom

(količina za jedno dijete )

 

80 g poriluka
5 g mrkve
20 g ječmene kaše
40 g krumpira
2 g ulja
6 g luka
45 g sušene puretine
Sol
Češnjak
List peršina
Brašno tip 850 po potrebi

 

Ječmenu kašu oprati i staviti kuhati. Poriluk prepoloviti po dužini i dobro oprati pod mlazom vode. Narezati ga na kolutiće. Sitno izrezati luk i kratko ga propirjati na ulju. Dodati vode, poriluk i mrkvu, te posoliti. Malo prokuhati, pa dodati kuhani ječam. Kuhati uz povremeno miješanje i po potrebi dodavati vodu u kojoj se kuhao ječam. Pred kraj, ako treba može se dodati brašno razmućeno u malo vode, te nasjeckani list peršina i protisnuti češnjak. Sušenu puretinu narezati na kockice i umiješati u varivo.

Varivo leća s puretinom i korjenastim povrćem

( količina za 1 dijete )

 
 
20 g suhe leće
22 g mrkve
22 g korijena peršina
22 g korijena celera
6 g luka
4 g suhe slanine
10 g rajčice ( pelata )
3 g ulja
1 g lista peršina
Sol
Šećer
List lovora
50 g puretine

 

Puretinu narezati na kockice i staviti kuhati u hladnu vodu. Oprati leću i staviti je kuhati u hladnu vodu. Suhu slaninu narezati na kockice, pa dodati korjenasto povrće narezano na šire rezance. Sve zajedno pirjati na luku i dodati list lovora. Umiješati u leću. Na kraju dodati kuhanu puretinu i rajčicu. Začiniti po želji.
List peršina bez obzira da li je svjež ili sušen valja dodati nakon termičke obrade, jer će se tako sačuvati jača aroma i nutrijenti ( npr. vitamin C ).

Varivo grah s tjesteninom i teletinom

( količina za 1 dijete )

 

44 g bijelog graha
20 g mrkve
20 g korijena peršina
20 g korijena celera
6 g luka
4 g suhe slanine
45 g teletine
Sol
Češnjak
List lovora
15 g tijesta ( pužića )
10 g pirea od rajčice
5 g ulja

 

Grah očistiti i namočiti dan ranije. Promijeniti vodu. Posoliti i staviti kuhati. Mrkvu, korijen celera i peršina oguliti i narezati na štapiće. Pirjati na luku. Suhu slaninu i teletinu narezati na kockice, dodati češnjak i list lovora, pa ga umiješati u grah.
Tijesto prethodno posebno skuhati, procijediti ga i staviti u kuhani grah,
promiješati i dodati malo pirea od rajčice. Začiniti po želji.

K U T A K    Z A   S M I J E H


 

ZAŠTO IMAMO PREZIME?

Da znaš tko si, jer neki imaju isto ime. (A.M. 6 g.)

Kad ides preko granice da mama može reći prezime preko kartice. (E.M.6 g.)

Kalendar događanja

Prosinac 2017
11
Ponedjeljak
MEĐUNARODNI DAN PLANINA
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja

2.png0.png8.png4.png8.png3.png7.png
Danas2012
Jučer2713

Trenutno

7
Online

11 Prosinac 2017
Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!