banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

Zapečeno tijesto sa sirom

( količina za 1 dijete )

 

50 g širokih rezanaca
25 g svježeg sira
20 g vrhnja
2 g mlijeka ( 2.8 % m.m. )
1 / 10 jaja
Sol

 

Skuhati tijesto u slanoj vodi, pa ocijediti. Pomiješati sa sirom i staviti u lim za pečenje. Izmiješati vrhnje, mlijeko i jaja, te preliti tijesto i zapeći ga u pećnici.

Voćni kolač s višnjama

( količina za 1 dijete )

 
 
10 g mlijeka ( 2.8 % m.m. )
17 g pšeničnog brašna
1 / 10 jajeta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
15 g šećera
25 g višanja bez koštica

 

Pjenasto izmiješati šećer, vanilin šećer i jaja. Dodati mlijeko i brašno u koje smo umiješali prašak za pecivo. Višnje lagano umiješati u tijesto. Peći u pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta. Prema želji posuti šećerom u prahu.

Varivo prisiljeno zelje

( količina za 1 dijete )

 
200 g svježeg zelja
100 g pirea od rajčice
22 g luka
5 g brašna tip 850
3 g ulja
1 g peršinovog lista
 

Očistiti i narezati zelje, te pirjati na luku. Dodati brašno i pire od rajčice. Zaliti vodom. Začiniti i ukrasiti peršinovim listom.

Varivo od poriluka s ječmenom kašom i sušenom puretinom

(količina za jedno dijete )

 

80 g poriluka
5 g mrkve
20 g ječmene kaše
40 g krumpira
2 g ulja
6 g luka
45 g sušene puretine
Sol
Češnjak
List peršina
Brašno tip 850 po potrebi

 

Ječmenu kašu oprati i staviti kuhati. Poriluk prepoloviti po dužini i dobro oprati pod mlazom vode. Narezati ga na kolutiće. Sitno izrezati luk i kratko ga propirjati na ulju. Dodati vode, poriluk i mrkvu, te posoliti. Malo prokuhati, pa dodati kuhani ječam. Kuhati uz povremeno miješanje i po potrebi dodavati vodu u kojoj se kuhao ječam. Pred kraj, ako treba može se dodati brašno razmućeno u malo vode, te nasjeckani list peršina i protisnuti češnjak. Sušenu puretinu narezati na kockice i umiješati u varivo.

Varivo leća s puretinom i korjenastim povrćem

( količina za 1 dijete )

 
 
20 g suhe leće
22 g mrkve
22 g korijena peršina
22 g korijena celera
6 g luka
4 g suhe slanine
10 g rajčice ( pelata )
3 g ulja
1 g lista peršina
Sol
Šećer
List lovora
50 g puretine

 

Puretinu narezati na kockice i staviti kuhati u hladnu vodu. Oprati leću i staviti je kuhati u hladnu vodu. Suhu slaninu narezati na kockice, pa dodati korjenasto povrće narezano na šire rezance. Sve zajedno pirjati na luku i dodati list lovora. Umiješati u leću. Na kraju dodati kuhanu puretinu i rajčicu. Začiniti po želji.
List peršina bez obzira da li je svjež ili sušen valja dodati nakon termičke obrade, jer će se tako sačuvati jača aroma i nutrijenti ( npr. vitamin C ).

Varivo grah s tjesteninom i teletinom

( količina za 1 dijete )

 

44 g bijelog graha
20 g mrkve
20 g korijena peršina
20 g korijena celera
6 g luka
4 g suhe slanine
45 g teletine
Sol
Češnjak
List lovora
15 g tijesta ( pužića )
10 g pirea od rajčice
5 g ulja

 

Grah očistiti i namočiti dan ranije. Promijeniti vodu. Posoliti i staviti kuhati. Mrkvu, korijen celera i peršina oguliti i narezati na štapiće. Pirjati na luku. Suhu slaninu i teletinu narezati na kockice, dodati češnjak i list lovora, pa ga umiješati u grah.
Tijesto prethodno posebno skuhati, procijediti ga i staviti u kuhani grah,
promiješati i dodati malo pirea od rajčice. Začiniti po želji.

K U T A K    Z A   S M I J E H


 

ŠTO  ĆEŠ RADITI ZA 20 GODINA?

Bit ću jaaaako, jaaako star. (Leonardo)

Ići ću na fakultet. (Antonio)

Trenirati ću rukomet. (Roko)

Odseliti ću se na more. (Juraj)

Voziti ću vlakove. (Lovre)

Ići ću u školu. (Jan)

Bit ću najbolja učenica u razredu. (Paola)

Ja ću imati brkove. (Ante)

Kalendar događanja

Listopad 2017
23
Ponedjeljak
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja

1.png8.png9.png8.png7.png3.png5.png
Danas1487
Jučer5756

Trenutno

9
Online

23 Listopad 2017
Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!