banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg


 
Deveta vrtićka biciklijada
Poziv djeci i roditeljima: u vrtić dođite biciklima

Devetu po redu vrtićku biciklijadu održat ćemo 22.04.2016. u obližnjem parku našeg vrtića, sudjelovat će djeca u godini prije polaska u školu iz odgojnih skupine : Leptirići, Pčelice, Žabice, Ivančice, Patkice, Ježići i Bubamare.

 

DV „ Dugo Selo “

Prosinac 2015.g.

 

OBAVIJEST RODITELJIMA VEZANO UZ SPORTSKI PROGRAM

„ ŠKOLA KLIZANJA “!

Sportski program „ Škola klizanja “ provodit će se u sklopu odgojno – obrazovnog rada Vrtića od 07. prosinca 2015.godine na klizalištu Sportskog centra Dugo Selo. Program obuhvaća 5 sati škole klizanja za djecu s navršene 4 godine, a provodit će se pod stručnim vodstvom učitelja klizanja. CIJENA ŠKOLE KLIZANJA JE 100 KUNA. Klizaljke su osigurane za svako dijete uključeno u ovaj program. S obzirom da je klizalište na vanjskom prostoru molimo roditelje da za ovu prigodu djeci obuku tople jakne, kape, svakako rukavice, a ako je moguće i skafandere. Bitno je osigurati djeci i rezervnu toplu odjeću u ormariću.

 

„ Škola klizanja “ odvijat će se prema slijedećem rasporedu:

Redni broj:

Odgojna skupina:

Datum / termin:

 1.

„ BUBAMARE  “

07.12 – 11.12.2015.G. / 9.00 – 9.45

2. 

„ ŽABICE “

07.12 – 11.12.2015.G. / 10.00 – 10.45

3. 

„ PČELICE “

07.12 – 11.12.2015.G. / 12.30 – 13.15

4. 

„ JEŽIĆI “

07.12 – 11.12.2015.G. / 13.15 – 14.00

 

Redni broj:

Odgojna skupina:

Datum / termin:

 1.

„ ZVONČIĆI “

14.12 – 18.12.2015.G. / 9.00 – 9.45

2. 

„ VJEVERICE “

14.12 – 18.12.2015.G. / 9.00 – 9.45

3. 

„ LEPTIRIĆI “

14.12 – 18.12.2015.G. / 10.00 – 10.45

4. 

„ PATKICE “

14.12 – 18.12.2015.G. / 12.30 – 13.15

5. 

„ IVANČICE “

14.12 – 18.12.2015.G. / 12.30 – 13.15

 

 

DV „ DUGO SELO “

Uspješna humanitarna akcija „Djeca - djeci“

Zahvaljujemo svim roditeljima i djeci koji su se uključili u akciju.  Sakupili smo mnogo slatkih poklončića i igračaka kojima ćemo razveseliti naše prijatelje.

Puno hvala!

 

Djelatnici Vrtića!

 
Vrtićanci na ledu!

ZIMSKE RADOSTI

Klizanje na ledu je umijeće kretanja po zaleđenim površinama korištenjem klizaljki. U sklopu sportskog programa  - vrtićke skupine: Bubamare, Žabice, Pčelice, Ježići, Ivančice, Zvjezdice i Sunčeka usvojili su klizačke vještine.

 

 
Bolje spriječiti nego liječiti.
DOKTOR KRAMER U VRTIĆU

 

Prevencijom bolesti, te unapređenjem i očuvanjem zdravlja bavi se posebna znanstvena medicinska disciplina – preventivna medicina. Njezin cilj je  pravodobno prepoznavanje bolesti i provođenje liječenja kojim se čuva kvaliteta života (http://www.nzjz-split.hr/). 

 

 
Djeca će zavoljeti knjige ako žive uz njih!
VAŽNOST ČITANJA DJECI

 

Djeca vole provoditi vrijeme čitajući uz roditelje. Odrasli su ti koji će potaknuti djecu na upoznavanje s knjigama tako što će im redovito čitati, kupovati knjige biranih ilustracija i voditi sa sobom u knjižnicu.

 

 
Potraga za srećom za mnoge ljude predstavlja važan životni cilj.

MOŽE LI PSIHOLOGIJA UČINITI LJUDE SRETNIMA

Prije dvadeset godina, Martin Seligman, jedan od vodećih psihologa, primijetio je da je većina psiholoških intervencija usredotočena na probleme i bavi se depresijom i anksioznošću. Umjesto bavljenja problemima, pozitivna psihologija predlaže da bi bilo bolje proučiti mogućnosti, uspjeh i dobre strane. 

 

 

 
Strah je normalni obrambeni stav djeteta.

STRAH U DJECE

Strah je negativan osjećaj koji čovjek doživljava kad vidi opasnost, odnosno očekuje opasnost, bila ona stvarna ili nerealna. Pojava i intenzitet straha ovisi o dobi djeteta, njegovu iskustvu te intelektualnoj zrelosti. 

 

 
Svjetskim danom svjesnosti o autizmu - 2. travanj

KOMUNIKACIJA S DJECOM S POREMEĆAJEM IZ AUTISTIČNOG SPEKTRA

Komunikacija je proces davanja i primanja informacija preko dogovorenog sistema znakova. Svaki roditelj i odgojitelj koji se susreće s djetetom koje ima poremećaj iz autističnog spektra želi znati kako pomoći djetetu da uspostavi komunikaciju.

 

 
Kreativna radionica pod vedrim nebom 28. ožujka!

“U susret Uskrsu”

Turistička zajednica Grada Dugog Sela organizira sedmu po redu radionicu i igraonicu na otvorenom, koja je ujedno i velika izložba uskršnjih pisanica. Druženje malih i velikih kreativaca održati će se u subotu 28.03. 2015. s početkom u 10.30 sati u Gradskom parku Perivoj grofova Drašković.

 

 
Glazba je veoma važna za razvoj svakog djeteta!

Mali orkestar

Znanstveno je potvrđeno da glazba pozitivno utječe na kognitivni razvoj djece, jača njihovo samopouzdanje, utječe na razvoj socijalnih vještina i utječe na razvoj kreativnosti. Povećava produktivnost, blagotvorno utječe na zdravlje: smanjuje povišen krvni tlak, utječe na smanjenje stresa i depresije te smanjuje gubitak pamćenja.

 

 
Osma vrtićka biciklijada!
Bicikl vozi - Zemlji pomozi

Osmu po redu vrtićku biciklijadu održat ćemo 22.04.2015.  u obližnjem parku našeg vrtića, sudjelovat će djeca u godini  dana prije polaska u školu .       

 

 
Mali ekolozi u šumi...
"Pčelice" obilježile Svjetski dan zaštite šuma

Svjetski dan zaštite šuma obilježava se svake godine 21. ožujka i taj dan predstavlja priliku da se podsjeti na važnost njihove zaštite. Kao pravi mali istraživači, na izlet u šumu, ponijeli smo povećala, baterijske lampe... i naravno vodu za piće kad se umorimo...

 

...
 
Biciklijada u Dječjem vrtiću "Dugo Selo"

Vrtićka biciklijada – osam godina pedaliramo!

Sudjelovalo je sedam odgojnih skupina: Ježići, Ivančice, Leptirići, Pčelice, Sunčeka, Zvjezdice te skupina Zečeki iz područnog objekta.

 

 
Skupina "Pčelice"
Istraživačke aktivnosti u vrtiću

Potreba za istraživanjem svijeta oko sebe djetetu je prirodna jer „dijete misli rukama“. Ono najbolje uči ako je u izravnom doticaju s njim. Dijete želi aktivno saznati kako se nešto događa - želi osjetiti, čuti, vidjeti...

 

...
 
Zdravstvena voditeljica savjetuje!
Ljetna putna ljekarna

Bez obzira kamo putujete, uvijek je sa sobom dobro nositi svoju malu putnu ljekarnu!

 

 
Ljetne radosti u vrtiću
Ljetne igre u hladu

Toplina sunca, igre vodom i stvaranje novih prijateljstva obilježavaju ljetnu atmosferu u vrtiću.

 

Veliko hvala Kauflandu i  gospodinu Bojanu Barišiću, voditelju poslovnice u Dugom Selu što su povodom blagdana sv. Nikole darivali sa slatkim paketićima dječicu Dječjeg vrtića 'Dugo Selo'.

Humanitarna akcija u suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske

 

U trajanju od mjesec dana (01.11.- 01.12.) sakupljeno je oko trideset kilograma plastičnih čepova. U akciju su se uključili roditelji, djeca i djelatnici Dječjeg vrtića kojima ovim putem zahvaljujemo.

Kako ne bi stali samo na ovoj akciji čepove sakupljajte i dalje kod kuće za sljedeću akciju koju ćemo provesti u ožujku  2015.godine.

 

Pripremila: Romana Pejčić, odgojiteljica

Prosinac, 2014.

 

MIRISI I OKUSI BLAGDANA

Miris kolača uvijek nas nekako vrate u djetinjstvo i bude nam svima drage uspomene. Bliže nam se blagdani, a s njima i mirisi kokosa, cimeta, oraha... zamamnih mirisa tradicionalnih kolača koji dopiru iz kuhinja...

 

...
 
'DJECA - DJECI'

Dječji vrtić Dugo Selo u suradnji s Crvenim Križom Dugo Selo organizira povodom božićnih blagdana od (08.12 do 19.12) humanitarnu akciju prikupljanja slatkih paketića za djecu obitelji čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa.

 

 
Uspješna komunikacija povećava samopouzdanje i samopoštovanje!
KOMUNIKACIJA ODGOJITEJ - DIJETE

Odgojitelj komunicira s djecom verbalnim i neverbalnim kanalima, sluša djecu i prati njihove potrebe, radi na svim područjima razvoja, ali i na poboljšanju vlastite komunikacije. Tonom i riječima djeci prenosimo emocije, a djeca vrlo dobro osjećaju strah, nesigurnost i neljubaznost u glasu odgojitelja.

 

Kalendar događanja

Prosinac 2019
7
Subota
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

2
Online

07 Prosinac 2019
Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!