Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta dvds.hr

 

Dječji vrtić "Dugo Selo" je obvezan osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora. Ova Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežnu lokaciju dvds.hr.

 

Status usklađenosti

Mrežna lokacija dvds.hr je djelomično usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.

 

Nepristupačni sadržaj

Mrežna lokacija dvds.hr većim je dijelom usklađena sa Zakonom o pristupačnosti, a iznimke od usklađenosti očituju se u sljedećem:

 • neki od PDF dokumenata nisu čitljivi čitačima ekrana jer su ponuđeni u slikovnom obliku koji čitači ekrana ne mogu pročitati
 • Veličina fonta glavnog izbornika je premala
 • Inicijalna veličina fonta u tekstu na nekim stranicama je premala

 

Podizanje razine pristupačnosti

Djejčji vrtić "Dugo Selo" provodi korektivne mjere za rješavanje problema nepristupačnog sadržaja mrežne lokacije https://dvds.hr. Obzirom da zaposlenici ne posjeduju potrebna stručna znanja, poslovi su povjereni vanjskom suradniku.

U daljnjoj nadogradnji mrežne lokacije dvds.hr  implementirat će se preporuke za unaprjeđenje pristupačnosti i nastojati podići razina pristupačnosti u najvećoj mogućoj mjeri.

 

Priprema ove Izjave o pristupačnosti

Ova Izjava pripremljena je dana 17.09.2020., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene u obliku testiranja pristupačnosti.

Izjava je zadnji put preispitana 17. rujna 2020.

Testiranja su izvršena na sljedećim operativnim sustavima, internetskim preglednicima i mobilnim uređajima: MS Win 7 do MS Win10; MS Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer 11, iPhoneXS, iOS Safari.

Pomoćna tehnologija korištena tijekom testiranja su ugrađeni moduli i pluginovi NEO-informatike u mrežnu stranicu dvds.hr.

 

Izvršene prilagodbe na mrežnoj stranici

Na mrežnu stranicu implementiran je izbornik pristupačnosti kojim su posjetiteljima ponuđene slijedeće opcije:

 • Promjena veličine fonta na stranici.
 • Zamjena postojećeg fonta na stranici alternativnim fontom.
 • Poništavanje promjene veličine fonta na stranici.
 • Promjena kontrasta stranice (3 načina).
 • Čitač ekrana (TTS).
 • Prikaz većeg kursora
 • Podcrtavanje poveznica.
 • Isticanje poveznica pozadinskom bojom.
 • Prikaz stranice u sivim tonovima.
 • Prilagođenost svim mobilnim uređajima
 • Poništavanje svih odabranih opcija za pregled stranice u izvornom obliku.

 

Omogućavanje izbornika pristupačnosti

Izbornik pristupačnosti ovog mrežnog sjedišta aktivira se klikom na ikonu izbornika pristupačnosti koja se pojavljuje u desnom gornjem kutu stranice. Nakon pokretanja izbornika pristupačnosti,  može se odabrati jedna ili više opcija koje pomažu u pregledavanju i korištenju ovog mrežnog mjesta.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Ukoliko vam je potrebna pomoć u bilo kojem dijelu naše mrežne stranice www.dvds.hr ili želite prijaviti problem s pristupačnošću kontaktirajte službenika za informiranje na slijedeći način: 

 e-poštom: tOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

telefonom: 01 2753 418

 

Inspekcijski nadzor

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ove mrežne lokacije, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona broj 01 4609 041 ili putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U Dugom Selu, 17.9.2020.

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2024 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.