Aktivnosti u starijoj jasličkoj skupini Mišići: zima

 

 

U našoj skupini Mišići, jedan od važnijih ciljeva je poticati cjelokupan razvoj, a naglasak je bio na samostalnosti prilikom obuvanja i odijevanja. Tema koja se proteže je zimska odjeća i obuća, kroz koje nastojimo kod djece potaknuti i usavršiti samostalno oblačenje, kopčanje, stavljanje kape, obuvanje. 

Tijekom zime u sobi dnevnog boravka djeca manipuliraju pokrivaljkama, parnim slikama, slagaricama, umetaljkama na temu zime, razvijajući pritom spoznaju predmatematičkih kompetencija, te finu motoriku.

Uz svakodnevno čitanje slikovnica (Miffy na snijegu, Snjegopriče, Snjegović Snješko, Razbojnik sa žutom pjegom, Medo zvan hrabrost, Krtice tko je na vratima... ) što pozitivno djeluje i utječe na bogaćenje vokabulara, jezika i govora, naglasak je i na likovnim aktivnostima na temu zime (pahuljice i zimska odjeća ) - slikanje ledom, oslikavanje folija (sige), crtanje drvenim bojama i pastelama, rezanje škaricama i lijepljenje...

Tjelesnom razvoju najviše doprinosi boravak na zraku, gdje se djeca mogu slobodno kretati, ali i organizirano uz provođenje tjelesne aktivnosti. Djeca naše skupine, prilikom boravka na zraku, šeću u parovima po ostalim dijelovima vrtićkog dvorišta. Poseban doživljaj izazvalo je drveće koje ih asocira na šumu i na životinje koje u šumi žive... Tko zna u kakve nove aktivnosti će nas naša šetnja odvesti?!

 

 

Mišići i odgojiteljice Antonija i Željka 

 

 

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2024 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.